Ieftin şi bun, muzică live, un cocktail pe plajă

31/08/2013

Poc-Na, Isla Mujeres, Mexic

Riviera Maya, apă turcoaz, corali, snorkeling, volei pe plajă, concerte la lumina lunii, o bere leneşă în hamac, tu şi cei mai buni prieteni de drum, tu şi iubitul sau iubita, tu singur cu un rucsac în spate, sandalele tocite de atîta colindat, puţini bani în buzunar.
Dacă simţiţi o necunoscută în ecuaţia asta, just relax, x-ul se cheamă Poc-Na Hostel, de pe una dintre insulele mexicane cele mai dragi nouă, Isla Mujeres.

isla-mujeres-mexic-umbrela

Aţi căutat pe hartă şi aţi ajuns periculos de aproape de Cancun. Relax, puteţi să ajungeţi în Isla Mujeres fără să faceţi un pas prin Cancun – zona hotelera, aia nepermis de scumpă, creată după gusturile unor turişti americani în căutare strict de soare, mare şi hoteluri all-inclusive. Singurul pas de făcut în Cancun pentru a ajunge pe insulă este de la aeroport sau de la autogară pînă la feribot. Daţi-ne 30 de secunde şi aflaţi varianta cea mai simplă şi mai ieftină:

Preţuri în decembrie 2012. Varianta cea mai simplă şi mai rapidă este taxiul, dar vă costă sigur mult mai mult. Încercaţi-vă norocul la aeroport, chiar în interior, unde aşteaptă mulţi taximetrişti. Se poate negocia, dar tot nu veţi ajunge la preţurile de mai sus! Bilete pentru autobuzul ADO cumpăraţi din aeroport, tot din zona cu taximetriştii. Nu ocoliţi ghizii discreţi din dreapta, cum veniţi dinspre avion spre sala centrală şi ieşirea din aeroport! Sunt de mii de ori mai discreţi decît taximetriştii, nu vă vor trage de mînecă, dar vă vor da cele mai bune şi mai oneste sfaturi despre oraş. Aproape de ei, pe stînga, veţi găsi ghişeului ADO.

Puneţi apoi deoparte 10 dolari pe noapte pentru hostel, între 7,5 şi 10 dolari pentru un fel de mîncare şi o bere – varianta cucina economica, altfel la restaurant un singur fel ajunge la 15-17 dolari! Ehehe, nu mai e Isla Mujeres paradisul hippie de altădată, dar încă poţi întîlni americani care au evadat din nebunia de beton şi au cumpărat o bucăţică de paradis aici. Isla Mujeres figurează în topul multora de The 5 best islands to live on.

ilsa-mujeres-plaja

De ce Poc-Na? Am ajuns aici în 2004, prea pe fugă ca să ne gîndim serios că ne-ar plăcea să revenim într-o zi. Dar despre insulă am tot povestit, am recomandat-o oricui visa la Mexic şi la Peninsula Yucatan, iar hostelul i l-am recomandat prietenei noastre Dodo, care urma să aterizeze în Cancun şi cu care urma să ne reunim în zonă ca să ne continuăm drumul prin America Centrală. Aveam să o găsim la cursurile de scufundări la mare adîncime, ba nu, chiar la examenul de după cursuri! La o bere pe plajă şi apoi pe fond de muzici live în curtea hostelului, ne-a povestit cît de minunate sunt colegele de cameră, ce bună e pîinea prăjită de la micul dejun, ce grozave bijuterii hand-made se vînd la hostel, dar mai ales despre coralii pe care i-a văzut la scufundări şi despre statuile scufundate (Cancun Underwater Museum) ale lui Jason deCaires Taylor.
Insula toată are 7 km, iar cu bicicleta sau maşinuţele de golf de închiriat, nimic nu e departe.
Data trecută am ajuns pe jos pînă la o fermă de ţestoase (tortugranja), aviz pasionaţilor!

Altfel, Poc-Na se ţine bine la anii lui. E cel mai vechi hostel din Mexic, medalia asta nu i-o poate lua nimeni. Sigur nu este cel mai bun hostel din Mexic, sigur se găsesc cîrcotaşi supăraţi că n-au voie să aducă alcool cumpărat din altă parte, sigur muzica prea tare devine enervantă dacă ai ghinionul să stai în anumite camere şi ţi-ai uitat dopurile de urechi, dar deocamdată preţul e marele lui avantaj, pentru că încă este singurul hostel autentic de insulă. Şi pare definiţa lui good vibe.

poc-na-isla-mujeres

poc-na-flags

N-o să găsiţi recomandarea asta în zona „cu copilul”, însă. Zice „not suitable for children”. Bine, iertăm, data viitoare săpăm adînc după variante decente de posadas pe Isla Mujeres.

 

Adresa: 15 Matamoros Ave, Isla Mujeres, Mexico
Preţuri 2013: 10-15 USD/pers. în dormitor comun, 30-42 USD camera dublă. Dacă ajungeţi după 4 p.m., anunţaţi, altfel se anulează rezervarea.
Incluse: mic dejun, spaţiu de depozitare – aduceţi lacăt! – aer condiţionat, wi-fi. Baie comună sau privată. Meeting Area (Palapa) cu DVD Player, mese, o mică bibliotecă. Închiriază biciclete.
Rezervare: pe site-ul lor sau pe Hostelworld.com
Contact: [email protected], telefon: + 52 998 877 0090
Site: http://www.pocna.com/
Facebook: Poc-na hostel

Comments are closed.

Plaja ta, ţestoasa ta, paradisul tău

Surfing Turtle Lodge, Poneloya, Nicaragua Cînd zici Nicaragua, te gîndeşti rapid la plajă, soare, mare? Nici noi nu ne...

Citeste mai mult

Muzici, pinguini şi Meg Ryan

Cu metroul în Mexico City II Încă o cauţi pe Meg Ryan? Urcă, e la staţia următoare! Mexicul din...

Citeste mai mult

Mercat Dominical de Sant Antoni

Duminică dimineaţa, la Barcelona cultura iese în stradă Barcelona mea din 1999 era, mai întîi de toate, catalană. Era...

Citeste mai mult

Cu Dimas, pe plajă la Salamansa

Din Capul Verde, spre lume Nu are mai mult de zece ani. Intră imediat în vorbă cu noi. Vorbeşte...

Citeste mai mult

Garibaldi, plantele medicinale şi Meg Ryan

Cu metroul în Mexico City I 13 linii, 215 staţii, expoziţii, planete, ruine, simbol, metis, vînzător ambulant, ‘solo por...

Citeste mai mult